and still it moves
2 okt 202028 mar 2021

and still it moves, af kunstnerne Ulla Eriksen (DK), Maria Michailidou (GR) og Mette Borup Kristensen (DK), aktiverer Antikmuseets afstøbningssamling, og består af en udstilling, en eventrække og en publikation.

Pressefoto.

Projektet undersøger temaet Bevægelse, fra de græske skulpturers dynamik, til forvitringen af selve skulpturens materiale, til bevægelser i kroppe og dans.

Foranderligheden og forståelsen heraf er også en form for bevægelse, der har indflydelse på, hvordan vi former en nutid og ser på en fortid. Projektet sætter museets samling i spil, og viser hvordan brugen af fortiden er aktuel i formuleringen af kulturforståelse og tanker om, hvor vi kan bevæge os hen.

Det første greb i museumsrummet er en installation, der skaber et åbent og fleksibelt rum gennem store flytbare forhæng, der kan afskærme og fremhæve områder i samlingen, samt gulvtegninger, der inviterer til bevægelse gennem rummene. Denne installation danner baggrund for det eventprogram og månedlige tilføjelser der udspiller sig frem til og med marts 2021.

Forskere og performere inviteres til at interagere med udstillingen gennem månedlige events og bidrager hermed til udstillingens processuelle format, som en platform for dialog, og den bevægelse der opstår i interaktioner.

The Performative Way er en metode udviklet i kunstnergruppen til at samle fælles erfaring og materiale. Blandt andet ved hjælp af denne metode bliver udstillingens proces løbende dokumenteret og samles i en publikation, der udgives som afslutning på projektet.

Antikmuseet

Victor Albecks Vej 3
Bygn. 1414, Aarhus Universitet
8000 Aarhus C

Lørdag - søndag kl. 12-16

Gratis entré

Kontakt

+45 87 16 11 06

and still it moves
2 okt 202028 mar 2021

Del

'and still it moves'

Facebook