Artist talk med Hanne Nielsen og Birgit Johnsen på Aarhus Universitetshopital Skejby
20 maj 201720 maj 2017

Kom med til artist talk på det nyopførte Aarhus Universitetshospital Skejby med to af dansk videokunsts pionerer, Hanne Nielsen og Birgit Johnsen.

I forbindelse med Art Weekend Aarhus vil der være mulighed for at komme ud at se Hanne Nielsen og Birgit Johnsens nye udsmykning på Aarhus Universitetshospital Skejby, hvor kunstnerne vil holde artist talk og fortælle om deres arbejde med udsmykningen, der blev indviet i februar.

Det er nyt, at man inddrager medie- og videokunst i udsmykningssammenhæng. Med udsmykningen SNIT og FLADE / STILLEBEN gennem Z-AKSEN har Hanne Nielsen og Birgit Johnsen taget udgangspunkt i stedets arkitektur og har ligeledes brugt et af hospitalets egne undersøgelsesværktøjer, nemlig CT-scanningen til at generere billeder og til at udarbejde deres videoer.

Hanne Nielsen og Birgit Johnsen: SNIT og FLADE / STILLEBEN gennem Z AKSEN, detalje. Foto: Anders Sune Berg

Der er en fremmedhed i billederne genereret af CT-scanneren, der i roligt tempo formidler en historie med figurative og abstrakte elementer ved at snitte sig igennem tingene. De store skærme, som indgår i SNIT og FLADE / STILLEBEN gennem Z-AKSEN gør markant opmærksom på sig selv samtidigt med at værkerne fletter sig legende ind i arkitekturen. De stedspecifikke værker kan ses på lang afstand, op til 80 meter væk. Alle er placeret i og i umiddelbar nærhed af de store venteområder i den nordlige del af hospitalet. Udover videokunst har de to kunstnere leveret folier på glas og bemaling af vægge over to etager.

Artist talken finder sted i umiddelbar nærhed af værkerne. Adgang er gratis og spørgsmål er velkomne. Samtalen med Hanne Nielsen og Birgit Johnsen vil være på Engelsk.

Info:
Lørdag 20 maj kl 14.
Sted: 
Aarhus Universitetshospital Skejby
Palle Juul Jensens Boulevard 99, indgang J
8200 Aarhus N

Tag bus 2A mod AUH Skejby, busstoppested: AUH Skejby, indgang G
Arrangeret af Galleri Image og Art Weekend Aarhus  

Du kan læse meget mere om Hanne Nielsen og Birgit Johnsens udstilling i Galleri Image her

 

Artist talk med Hanne Nielsen og Birgit Johnsen på Aarhus Universitetshopital Skejby
20 maj 201720 maj 2017

Del

'Artist talk med Hanne Nielsen og Birgit Johnsen på Aarhus Universitetshopital Skejby'

Facebook