Embodied Nature – Engine
2 okt 20204 okt 2020

Værket bygger på en ide om en sammensmeltning af organisk naturmateriale og menneskeskabte materialer. Skulpturen mimer en maskinel konstruktion, hvor naturens kemiske livsprocesser forbindes til menneskets teknologiske systemer.

Foto: Kamilla Askholm.

Energien, der skabes i processen, cirkulerer i et kredsløb, der udtrykker kunstnerens forestilling om, hvordan jorden vil se ud i en dystopisk fremtid. Mennesket, som vi kender det, er ikke på planeten mere, men vil have efterladt et aftryk i form af de kunstige materialer, som vores nuværende civilisation beror på. Disse vil kun vanskeligt forgå, og vil – i sammenhæng med den vilde natur – vokse og på sigt blive grundlaget for nye livsformer, nye former for DNA, og en dag en ny slags menneske født af dette kredsløb.

Fra d. 17-27 august har Svartlöga/OXER haft kunstneren Kamilla Askholm Jørgensen på residency på skibet.
Ombord beskæftigede Kamilla sig med sit dokumentariske arbejde med planter og relation til naturen, via tegning/akvarel, tekstlig beskrivelse, skulptur, videooptagelser og fotografi, kropslige interaktioner og guidede oplevelser ud i barndommens relation til, og erindring af, naturen.
Residencyopholdet er muliggjort i samarbejde med Aarhus Billedkunstcenter er støttet af Region Midtjyllands Kulturudviklingsmidler.

Kamillas feltarbejde langs kysterne omkring skibet ved Ebeltoft lod sig mærke af menneskets tilstedeværelse i naturen og hvordan den er altoverskyggende. Med denne indsigt, og med tanke på den Antropocæne epoke, skabte Kamilla en futuristisk skulpturel fortælling ombord, der kombinerede feltarbejdets indsamlede organiske materialer med objekter fra skibet. Skulpturen her er en videreudvikling af det samme værk. Videomaterialet skabt under opholdet vil til vinter blive samlet til en kortfilm og blive vist på skibet.

Kilde: OXER

Embodied Nature – Engine
2 okt 20204 okt 2020

Del

'Embodied Nature - Engine'

Facebook