Jordbunden
2 okt 202017 okt 2020

I udstillingen Jordbunden reflekterer Kasper Kjeldgaard, Louise Gaarmann, Carl Emil Jacobsen og Ida Elke over mødet mellem mennesker og materialer i en konstant omskiftelig verden.

Pressefoto.

Udstillernes baggrunde i kunst, kunsthåndværk og design forenes i en fælles nysgerrighed for materialitet, vores omgivelser og de udfordringer vi som mennesker står overfor i dag. Udfordringer der kræver refleksion og genovervejelse.

Louise Gaarmanns overdimensionerede, keramiske muslingeskaller er en undersøgelse af konceptet hjem. Selv når andre bølgende kræfter flytter én rundt, lader os drive ud, og ruske op i vores verden, kan man hvile trygt og naturligt i sin mobile skal.

Med myceliumbaseret materiale og udskårne, forsølvede poresvampe, spekulerer Ida Elke i flertydige tilstande; at synliggøre mycelium og svampe, som både materiale og organisme. Ved hjælp af arketypiske figurer, som varder og masker, fremkaldes nogle af de mytologier, som knytter sig til svampe.

Kasper Kjeldgaard bidrager med en serie af værker, der indfanger det abstrakte, og det abstrakte arbejdes relation til det funktionelle. Begreberne tyngde og rotation undersøges i materialerne granit, tråd og messing.

Smeltepuder er en ny værkserie af Carl Emil Jacobsen. De – ved første øjekast – puslende bløde, hvidlakerede puder i stål, fordrejer vores blik og den 240 cm. lange skulptur Spantform, er galvaniseret, så materialet på én gang fremstår genkendeligt og futuristisk uigennemskueligt.

Udstillingen er kurateret af Henriette Noermark.

Aarhus Amtssygehus

Tage Hansens Gade. Bygning 6, indgang C, 8000 Aarhus

Åbningstider under Art Weekend:
fre kl. 16-20
lør-søn kl. 13-17

Åbningstider efter Art Weekend:
tors-lør kl. 14-17 og efter aftale

Jordbunden
2 okt 202017 okt 2020

Del

'Jordbunden'

Facebook