Performance: Kunsten at Tjene
2 okt 20204 okt 2020

Mange kunstnere har bijob i servicefag, som restaurationsbranchen, for at få økonomien til at hænge sammen. Men hvor går grænsen mellem tjener og performer?

Kunstnere er ofte nødsaget til at have en bibeskæftigelse til mindsteløn ved siden af deres kunstneriske praksis, og lever således ofte med en økonomisk usikkerhed – hvilket især er blevet tydeligt i lyset af corona-pandemien. Kunsten at Tjene fremhæver og undersøger kunsten i servicebranchen ved at sammenblande de to forskellige roller: kunstneren og tjeneren.

Fra venstre: Tam Vibbertstoft, Lotte Bæksgaard og Pernille Randrup Pedersen. Pressefoto.

Kunsten at Tjene er et performanceprogram på museumscafeen på Kvindemuseet som en del af Art Weekend Aarhus. Klædt i klassisk tjeneruniform vil de tre kunstnere Lotte Bækgaard, PernillePoet og Tam Vibberstoft fortolke tjenerrollen.

Projektet er et interdisciplinært samarbejde mellem de tre kunstnere Lotte Bækgaard, PernillePoet og Tam Vibberstoft, hvis baggrunde er funderet i både billedkunst, scenekunst, musik og poesi. Afhængig af hvornår publikum kommer forbi cafeen, vil man opleve performances som Den Åndende Tjener, Din tjener, din kunstner og Den Kunstige Menu.

Tidspunkter:
2 okt: kl. 14 – 17
3 okt: kl. 11 – 14
4 okt: kl. 11 – 14

Gratis entré til museumscaféen.

BEMÆRK: Der udstedt påbud fra myndighederne om brug af mundbind på caféer og restauranter. Da performancen foregår i museumscaféen skal publikum derfor medbringe og bære mundbind for at få adgang!

Performance: Kunsten at Tjene
2 okt 20204 okt 2020

Del

'Performance: Kunsten at Tjene'

Facebook