Event: MELLEMTIDEN – Ovnen åbnes med bål og brand når mørket har sænket sig
3 okt 2020  kl. 19:30-21:30

Happening med åbning af selvbygget ovn til brænding af keramiske elementer, med et kig ind til det rødglødende ler, samt en sky af gnister.

Tingene i ovnen er da rødglødende og lyser i mørket. Vi smider savsmuld på, spånerne vil da stige til vejrs som små stjerner der knitrer og fiser afsted i alle retninger – men mest højt op ad i luften. Dette sker pga. varmen i ovnen og i kraft af dem selv.

Foto: Mette Skriver.

Samtidigt sker der i ovnen en iltreduktion – det vil sige at ilten suges ud af leret/skærven og glasurerne. Vi anvender rakuglasurer der smelter ved en ret lav temperatur, og som er kendetegnet ved deres uforudsigelighed og evne til at skabe meget fascinerende og smukke glasureffekter.

Inden natten lukkes ovnen igen, så tingene for lov at køles mere langsomt ned før genåbning næste morgen!

Hele lørdagen frem til åbningen om aftenen kan I komme og se vores hjemmelavede ovn der brænder keramikken. Der vil hele dagen være kunstnere tilstede for at passe brændingen i ovnen.

MELLEMTIDEN består af Marianne Jørgensen, Anne Dyhr, Trine Bach, David Ramirez, Freja Niemann Lundrup, Lene Desmentik og Mette Skriver, en gruppe af kunstnere som har det til fælles at vi alle arbejder i forskellige grader med leret.

Under Coronakrisens nedlukning af landet og den prepping der naturligt opstår under kriser, har vi med udgangspunkt i Osebergskibet, et kulturhistorisk eksempel på prepping anno 834, udformet vores happening ved Huggeormen som en slags arkæologisk udgravning med ovnen vi bygger, som det centrale element i en større happening/installation.

Tak til Kulturudviklingspuljen Aarhus for støtte til projektet.

Huggeormen

P. Hiort-Lorenzens Vej 19 A-D, 8000 Aarhus K

Fredag 2. okt. Kl. 10-17
Lørdag 3. okt. Kl. 10-17
Søndag 4. okt. Kl. 10-17

Kontakt

20 64 15 67

Event: MELLEMTIDEN – Ovnen åbnes med bål og brand når mørket har sænket sig
3 okt 2020  kl. 19:30-21:30

Del

'Event: MELLEMTIDEN - Ovnen åbnes med bål og brand når mørket har sænket sig'

Facebook