MELLEMTIDEN
2 okt 20204 okt 2020

Marianne Jørgensen, Anne Dyhr, Trine Bach, David Ramirez, Freja Niemann Lundrup, Lene Desmentik og Mette Skriver er en gruppe kunstnere, som har det til fælles, at de alle i forskelig grad arbejder med leret som materiale.

Pressefoto.

Under coronakrisens nedlukning af landet og den ‘prepping’ der naturligt opstår under kriser, har de med udgangspunkt i Osebergskibet – et kulturhistorisk eksempel på prepping anno 834 – skabt en happening i form af en slags arkæologisk udgravning. Lerbrændingsovnen er det centrale element, hvor leret gennemgår en transformation fra det bløde, plastiske, til et uforgængeligt materiale igennem brændingsprocessen.

Ovnen fyldes med remedier, ting og former der peger hen på fænomenet ‘prepping’ og dagligdagen under corona-nedlukningen. Der er altid en vis spænding, uvished og usikkerhed forbundet med brændingen og åbningen af en ovn, som kan minde om en arkæologisk udgravning. Hvad er der sket under brændingen?

Installationen er en processuel happening/udstilling der udspiller sig hen over Art Weekend Aarhus. Der vil i hele åbningstiden være mindst to af de deltagende kunstnere aktivt tilstede i installationen.

Under hele forløbet har publikum mulighed for at få en snak om de kunstneriske processer imens de foregår, og de kan følge processen med en brænding som en indlejret del i installationen, når der bygges ovn og installation, brændes, ovnen åbnes og indholdet graves ud og indgår i installationen.

Tak til Kulturudviklingspuljen for støtte til projektet.

Kilde: Huggeormen

Huggeormen

P. Hiort-Lorenzens Vej 19 A-D, 8000 Aarhus K

Fredag 2. okt. Kl. 10-17
Lørdag 3. okt. Kl. 10-17
Søndag 4. okt. Kl. 10-17

Kontakt

20 64 15 67

MELLEMTIDEN
2 okt 20204 okt 2020

Del

'MELLEMTIDEN'

Facebook