Photobook Week Aarhus: Intimacy and Resistance
1 okt 20204 okt 2020

Undertitlen på fotobogsudstillingen Intimacy and Resistance er: En dialog på tværs af generationer om fotobøger fra Sydafrika med bidrag fra Subsaharisk Afrika. Gennem fotobogsmediet undersøger udstillingen, hvordan hver generations fotografer på stille og intim vis tager del i en samtale med tidligere og fremtidige generationer. Sydafrikansk fotografi er dybt påvirket af disse intime udvekslinger mellem fortiden og fremtiden.

Jansen van Staden, Untitled 1, from the series Microlight, 2018

Kan vi gentænke fotobogen i Sydafrika og Afrika som et led i en dekoloniserende process? Kan fotobogen som koncept udformes anderledes og have et andet formål? Hvordan kan fotobøger hjælpe os med at forstå vores verden i en tid, hvor vores begreb om intimitet reguleres og omstruktureres på grund af COVID-19 pandemien, og hvor sociale forhold fremhæves af den efterfølgende økonomiske og sociale krise? Dette er bare nogle af de spørgsmål der stilles med udstillingen.

Udstillingen inkluderer bøger af Ernest Cole, David Goldblatt, Drum, Lebohang Kganye, Zanele Muholi, Jansen van Staden, og Eric Gyamfi.

Udstillingen er en del af Photobook Week Aarhus, en fotobogsfestival der foregår sideløbende med Art Weekend Aarhus.

Udstillingen, som er kurateret af John Fleetwood, kan opleves på Galleri Image under hele festivalen fra d. 1.- 4. oktober.

Galleri Image

Vestergade 29
8000 Aarhus C

Tir-søn 13-17

Gratis entré

Kontakt

+45 86202429

Photobook Week Aarhus: Intimacy and Resistance
1 okt 20204 okt 2020

Del

'Photobook Week Aarhus: Intimacy and Resistance'

Facebook