Symbionten
2 okt 20204 okt 2020

Symbionten er en stævnskulptur af billedkunstnerne Nanna Katharina Jensen, Lea Momberg, Sara Kirstine Grønborg og Dina Lundvall Nielsen. Skulpturen tager udgangspunkt i en diskussion om galionsfigurens kræfter som medie for det feminine, det symbiotiske og det transformerende. I skibets stævn rejser sig et groteskt bud på en galionsfigur, udformet i gasbeton. Den væsenslignende skulptur huser et opfundet organ som er indstøbt i resin.

Pressefoto.

I en symbolsk handling har kunstnerne indsamlet restmateriale i form af plastaffald fra områderne omkring Ebeltoft Færgehavn og smeltet de fundne materialer sammen med sten og sand fra stranden nær ved skibet. I en forening af disse materialer har de eksperimenteret og konstrueret plasticglomerat-lignende elementer som er indkapslet i skulpturen. Plasticglomerat er en betegnelse for en ny stenforekomst bestående af sedimenter, sand og jord der er gået i forbindelse/smeltet sammen med plastik. Det kan ses som en fusion af to fremmed elementer, det menneskeskabte og det naturskabte, der forenes i en ny substans.

Skulpturen forbindes til havet med pumper, og som en navlestreng der sender næringsstoffer til et foster, sender pumperne livgivende vand, fra havet op til skulpturens krop og derefter ud over dækket. Nærmest som i en moder-barn symbiose, bærer havet skulpturen, som til gengæld skaber et udtryk for liv og udfoldelse.

Skulpturen indtager skibet Svartlögas stævn frem til sommeren 2021, hvor den kan opleves fra kaj i Fregathavnen Ebeltoft. Udstillingen er initieret af OXER – en kunstnerdrevet udstillingsplatform ombord på skibet Svartlöga, som udforsker skibets brug gennem dialog med havet.

Skibet Svartlöga lægger til kaj i Aarhus havn under Art Weekend.

Kilde: OXER

Symbionten
2 okt 20204 okt 2020

Del

'Symbionten'

Facebook